Czekolatorium powstało z podziwu i miłości do sztuki wytwarzania pralin. Choć sama pracownia została otwarta na początku 2022 roku, to jej początki miały miejsce znacznie wcześniej w zaciszu domowej kuchni. To tam pierwsze próby pracy z czekoladą, frustrujące błędy i zachęcające sukcesy sprawiły, że Mateusz zapragnął tworzyć niezwykłe, czekoladowe słodkości nie tylko dla siebie. Szkoląc się od najlepszych chocolatierów, z głową pełną płynącej czekolady odpalił swój eksperyment. Czekolatorium to zachwyt nad kunsztem tworzenia delikatnych, ręcznie zdobionych pralin, które potrzebują uwagi oraz precyzji niczym w laboratorium. Czekolatorium to pożądanie do chrupiącej, aromatycznej czekolady, którą chce pożerać się nie tylko wzrokiem. Czekolatorium to miłość do wyrazistych, rozkwitających w ustach smaków. I tą miłością chcemy podzielić się z Wami.
Niedźwiedź o gołębim sercu, które wypełnione jest czekoladą. Przed czekoladą byłem analitykiem mediów, ale ograniczenia takiej profesji sprowokowały mnie do poszukiwań w innych branżach. Po wielu próbach mogę nazwać się chocolatierem i dzielić się z Wami moją pracą.
Prywatnie mąż i psi ojciec, Gostynianin urodzony i wychowany w Świnoujściu.
Organizujesz imprezę? Szukasz wyjatkowych upominków? Skontaktuj się z nami, aby dowiedzieć się więcej o naszej czekoladzie.
Kontakt